z25_btvbufkJ7YuiX_0tCdy75-ZJ1WHDH-FQ5BdpkP8 Kerrynterrieri | Cybertails

Meidän tarinamme

Kasvatamme kotioloissa pienmuotoisesti kerrynterriereitä (Kerry Blue Terrier). Kerrymme elävät kanssamme perheenjäseninä ja meille on tärkeää, että voimme aktiivisesti touhuta niiden kanssa monenlaista. Harrastamme kerrynterriereiden kanssa mm. agilityä sekä rally-tokoa ja käymme myös koiranäytelyissä.

"Sissi"
Irisfingel Enrietta

Sissi on 6-vuotias, leikkisä ja kiltti kerry-tyttö. Iästään huolimatta Sissi on yhä edelleen melkoisen eloisa ja pentumainen koira. Sissi nauttii saadessaan olla mukana missä tahansa harrastuksessa. Koiranäyttelyitä mielummin hän kuitenkin viihtyy harjoitus- taikka kisakentillä. Koiranäyttelyissäkin Sissin kanssa toki on käyty ja Suomen muotovalion arvo Sissillä on. Näyttelyarvosteluissa kehuja ovat erityisesti saaneet kaunis, hyvän värinen ja silkkinen turkki, kaunis narttumainen pää sekä oikeanlaiset mittasuhteet. Sissi on muuttanut meille Espanjasta.


Tällä hetkellä Sissi kilpailee agilityssä pikkumaksien kakkosluokassa. Agilityn ohella Sissi harrastaa aktiivisesti myös rally-tokoa. Rallyssä Sissi onkin päässyt esiintymään myös televisioon (My Dog). Luonteensa puolesta Sissi on mitä mainioin harrastuskoira, sillä hänellä on pohjaton miellyttämisen halu ja halu oppia aina vaan uusia ja uusia temppuja.

Sissi tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja on muutoinkin luonteeltaan helppo perhekoira. Sissi on myös tottunut lapsiin. Hän rakastaa uimista sekä palloleikkejä.

"Sisu"
Joybrick Agent Double -O-Seven

Sisu oli perheen ensimmäinen kerrynterrieri. Ajan ja iän mukanaan tuoman viisauden myötä Sisu rauhoittui hyvinkin paljon. Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen oli parasta mitä Sisu tiesi. Se olikin rentoutumiskeinona hyvää vastapainoa raskaalle vartiointityölle. Perheen ja kodin ympärivuorokautinen vartioiminen oli Sisun ominta alaa.  Sisu oli mitä uskollisin koira ja ihmisen ystävä. Samalla Sisu oli mitä selvimmin yhden perheen koira. Sisulle ihminen oli aina ykkönen ja koirakavereista parhaiksi valikoituivat yleensä rauhallisemmat narttukoirat.

"Molli"
Cybertails Actual Afrodite
"Milo"
Vaya Tela Funiculi Funicula

Molli, tuttavallisemmin Mo, syntyi kesällä 2018 ja hän edustaa Cybertailsin A-pentuetta. Jo hyvin varhaisessa vaiheessa Molli, kuten myös kaikki sisaruksensa, näytti äitinsä tapaan lupaavalta kaverilta lajiin kuin lajiin.  

Molli kävi kahdesti esiintymässä koiranäyttelyissä pentuluokassa. Molemmilla kerroilla saatiin kunniapalkinto kera hyvän arvostelun! Ensiesiintyminen junnuluokassa oli vappuna 2019 juuri 9kk iässä. Vuoden ikään mennessä Molli onkin saavuttanut jo kaksi sertifikaattia ollen kerran myös ROP ja kerran ROP Juniori!

Milo on meidän Cybertails-tiimin viimeisin (2020-tuonti) ulkomaan vahvistuksemme. Hän muutti kauas koleaan Suomeen kennel Vaya Tela:lta, Espanjasta. Milo näyttää kotiutuneen laumaamme erinomaisesti ja sopii muutenkin porukkaan täydellisesti. Milo on erittäin rohkea ja aktiivinen, Kuka sanoi, että pikkupennut nukkuisivat kaiken aikaa?

 

Katsotaan mitä tulavaisuus tuo tullessaan. Milosta toivotaan kaveria moneen lajiin. Tutustuminen onkin jo alettu muuta laumaa sivusta seuraamalla.  

Kun päivittäinen arki jaetaan koirien kanssa, on koiran luonne arjen sujumisen kannalta ehkä yksi sen tärkeimmistä ominaisuuksista. Luonne onkin yksi keskeisistä arvoistamme kasvatustyössä. Luonnollisestikin haluamme huolehtia myös terveydestä ja edelleenjalostaa mahdollisimman terveitä ja pitkäikäisiä koiria. Kasvatukseen käyttämämme koirat on terveyden suhteen testattu ja terveiksi todettu. Periytyviä silmäsairauksia ei ole todettu ja lonkat sekä kyynärät ovat parasta A- tai 0-luokkaa. Koiramme on myös geenitestein testattu, jotta paremmin näkisimme mihin suuntaan kasvatustyömme rotua vie.  Kaikki koiramme ovat hyväluontoisia.

Koska ihan pienetkin tekijät kasvuympäristössä vaikuttavat pennun kehitykseen kehityksen herkkyyskaudella, totutamme pentumme heti kaikenlaiseen käsittelyyn sekä erilaisiin hoitotoimenpiteisiin. Sylissä pitäminen, kynsienleikkuu sekä turkinhoito on osa pentujemme päivittäistä arkea syntymästä aina pentujen luovutukseen saakka.

Pennut myös sosialistetaan hyvin varhaisessa vaiheessa. Ne tottuvat erilaisiin ääniin, paikkoihin ja tiloihin, ihmisiin (myös lapsiin) sekä toisiin koiriin ennen kuin muuttavat uusiin koteihinsa. Sisäsiisteys- ja ulkoiluharjoitukset on kasvattajan luona jo aloitettu ja siitä on hyvä uudessa kodissa jatkaa. Pennut luovutetaan puhtaina ja trimmattuina, moneen kertaan madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina, sirutettuina ja rekisteröityinä. Pennun mukana tulee kirjallinen hoito-ohje sekä kattava pentupaketti. Pennut saavat mukaansa kasvattajan luona syötettyä ruokaa. Pennuille tehdään ennen luovutusta hyvin karkealla tavalla pennun luonnetta ja ominaisuuksia kuvaava pentutestaus. Uudet omistajat liitetään kasvattajan toimesta Kerry- ja Vehnäterrierikerhon (Kerrynterrieri-rodun rotujärjestö) jäseniksi ja ensimmäisen vuoden jäsenmaksun maksaa kasvattaja.

Kasvattaja on uuden perheen tukena koko pennun elämän ajan.
 

Seuraathan meitä myös Facebookissa tai IG:ssä nähdäksesi kaikki viimeisimmät kuulumiset!